CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

joi, 2 aprilie 2009

Nu presupune efort. Sau nu în înţelesul obişnuit. E ca atunci când te uiţi la un cub desenat. Privită într-un anume fel, figura geometrică pare că iese în relief, depăşind hârtia. Cercetând mai atent, îţi creează impresia că se afundă şi îşi conturează volumul undeva într-un plan de adâncime. Poate că iniţial a părut cu neputinţă de privit şi „altfel”. Deoarece, atunci când te obişnuieşti cu o anumită imagine, e greu să schimbi perspectiva. Dar chiar în clipa în care reuşeşti, îţi dai seama că cealaltă viziune a fost tot timpul acolo şi e foarte simplu să vezi exact aşa cum doreşti.

Dacă ai privit vreodată pe cineva urmărind să treci dincolo de trăsăturile şi calităţile sale aparente, nu te întrebi ce este transfigurarea. Pur şi simplu ştii. Este fenomenul misterios care face ca realitatea să capete o aură de sublim, să se încarce cu magie, frumuseţe şi semnificaţii nebănuite. Este procedeul care te conectează instantaneu la energii înălţătoare, te transportă de la banal către ideal, de la obişnuit către extraordinar.

Transfigurarea dezvăluie poezia care se ascunde în spatele tuturor lucrurilor, fenomenelor, fiinţelor. Este oglinda în care realitatea ne apare în ipostaze arhetipale.

Frumuseţea este cu adevărat în ochii privitorului. N-a fost şi nu poate fi altundeva.

Piersicul nu face portocale

E mai uşor să transfigurăm după ce reuşim armonizarea emoţii şi mental, după ce atingem şi facem să dureze starea de „minte în inimă şi inimă în minte ”.

Transfigurarea nu este iluzionare. Ea trebuie să pornească întotdeauna de la un element real, obiectiv al fiinţei sau fenomenului în cauză. Intuiţia însoţită de afectivitate şi imaginaţie creatoare generează apoi viziunea esenţializată care elevează şi îmbogăţeşte atât pe cel care transfigurează, cât şi obiectul transfigurării sale.

Dacă privim un piersic înflorit, putem anticipa cu bucurie momentul în care va fi plin de piersici dulci şi zemoase, dar nu are rost să ne iluzionăm că va rodi portocale. Mergând mai departe, putem să contemplăm în el toţi piersicii care au existat, există sau vor exista vreodată, cu care el este intim legat, sau chiar piersicul primordial, din care toţi aceştia au provenit. Mai mult chiar - piersicul nostru, care în mod obiectiv pulsează de viaţă, ne poate pune la unison cu întregul univers vegetal. Cu viaţa însăşi!

Porneşte de la arhetipul zodiei

Cea mai simplă şi mai utilizată metodă de transfigurare porneşte de la calităţile pe care cel drag le manifestă datorită influenţelor zodiacale. Fiecare om, fie că este conştient sau nu, rezonează cu toate caracteristicile minunate pe care i le-au impregnat astrele la naştere.

Dacă iubita ta este în zodia Racului, poţi să te raportezi cu uşurinţă la trăsăturile speciale pe care această constelaţie i le imprimă: sensibilitate, devotament, afectivitate, energie feminină rafinată. Prin transfigurare, ea nu va mai fi pentru tine o simplă femeie, ci un model arhetipal al zodiei sale, înglobând în mod ideal toate acele calităţi. Evocarea de acest tip te va face să intri fulgerător în rezonanţă cu energii cosmice, specifice şi va ridica relaţia voastră pe culmi spirituale, sublime.

Iată calităţile manifestate preponderent de fiecare dintre cele douăsprezece semne astrologice:

Zodia Berbecului - candoare, inocenţă exuberantă, voinţă;
Zodia Taurului - vitalitate, stabilitate, simţ estetic, senzualitate;
Zodia Gemenilor - inteligenţă, afectivitate rafinată, originalitate;
Zodia Racului - devotament, sensibilitate, iubire maternă;
Zodia Leului - generozitate, forţă, iubire cosmică;
Zodia Fecioarei - puritate, dăruire, conştiinciozitate;
Zodia Balanţei - armonie, senzualitate rafinată, frumuseţe;
Zodia Scorpionului - pasionalitate, regenerare, mister;
Zodia Săgetătorului - cunoaştere, libertate, spontaneitate; Zodia Capricornului - profunzime, seriozitate, aspiraţie spre perfecţiune;
Zodia Vărsătorului - altruism, prietenie, iubire universală;
Zodia Peştilor - credinţă, iubire, spiritualitate.

Concentrează-te asupra calităţilor

Pe lângă iubire şi continenţă sexuală, transfigurarea este nelipsită în amorul tantric. Mircea Eliade a punctat fără ezitare - în lipsa acesteia, contopirea erotică rămâne un act profan. Transfigurarea fiinţei iubite declanşează deschiderea către infinit şi sublim. Cînd iubitul îşi transfigurează iubita, iar femeia îl transfigurează la rândul ei, relaţia lor capătă o dimensiune transcendentă, care depăşeşte cu mult fericirea dintr-un cuplu obişnuit.

La începutul fiecărei întâlniri, „contemplarea afectivă a celuilalt”, este un mijloc extrem de simplu de a declanşa magia în cuplu. Este ideal ca starea să dureze şi să se expansioneze în timpul întâlnirii, dar şi după ce iubitul şi iubita nu mai sunt împreună în acelaşi spaţiu fizic.

Caută să te raportezi constant numai la calităţile fiinţei iubite, amplifică-le prin transfigurare, idealizeaz-o. O asemenea atitudine face mai mult decât orice discuţii despre defectele care te deranjează, despre gesturile sale care te nemulţumesc. Transfigurează permanent, şi atunci când eşti în prezenţa sa, şi atunci când vorbeşti despre cel iubit, şi atunci când doar te gândeşti la cel iubit. În timp, are efecte extraordinare şi transformarea sa benefică se accelerează. Nu e nevoie să crezi că e posibil. Pur şi simplu verifică transfigurând fiinţa iubită.

0 Comments:

Post a Comment