CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

joi, 2 aprilie 2009

Vitamina A

Vitamina A stimuleaza biosinteza hormonilor sexuali, in special a progesteronului. Retinolul si acidul retinoic, care sunt forme active ale vitaminei A, impiedica biosinteza keratinei si procesul de keratinizare a celulelor, iar fosfatul de retinol este necesar pentru stimularea biosintezei glicoproteinelor si mucopolizaharidelor, componente importante ale mucusului secretat de celulele epiteliale. Carenta vitaminei A conduce la scaderea capacitatii de reproducere si aparitia sterilitatii la ambele sexe.

Vitamina A se gaseste in: oua intregi de rata, ulei rafinat de palmier, boabe integrale de porumb, morcovi, mai ales uscati si caise uscate.

Complexul vitaminelor B

* Vitaminele B1, B3, B5 actioneaza impreuna, stimuland sinteza de acetilcoenzima A. Aceasta este implicata in sinteza colesterolului din care se sintetizeaza hormonii steroidieni, implicati in functia sexuala si starile de stres.
* Vitaminele B1, B2, B3, B6, B6, B12, C influenteaza functia sexuala in mod direct, prin rolul de enzime pe care il joaca in reactiile metabolice producatoare de energie, avand astfel un efect tonic general asupra organismului.
* Vitamina B1 se gaseste in stare naturala mai ales in: germeni de grau, germeni de secara, seminte de foarea soarelui, drojdie de bere uscata si drojdie alimentara presata.
* Vitamina B2 se gaseste in stare naturala in: germeni de secara, germeni de grau, tarate de grau, seminte uscate de soia, migdale, oua intregi de rata, galbenus de ou proaspat, ciuperci de cultura (champignion).
* Histamina produsa de vitamina B3 stimuleaza secretia glandelor de la nivelul gurii si al organelor sexuale, favorizand lubrefierea. Histamina eliberata favorizeaza de asemeanea trairea orgasmului.
* Vitamina B3 se gaseste in stare naturala mai ales in: drojdie uscata de bere, drojdie alimentara presata, tarate de grau, arahide, orez.
* Vitamina B5 si colina (vitamina B7) sunt vitaminele implicate in sinteza acetilcolinei, substanta care are rol de neuromediator si care controleaza contractiile uretrale si vaginale ce apar in timpul orgasmului. Cresterea aportului de vitamina B5 si colina determina imbunatatirea functiei sexuale. De asemenea, vitamina B5 si colina favorizeaza erectia. Prin activitatea sa directa la nivel cerebral, la nivelul centrilor nervosi din creier, acetilcolina determina gradul de placere erotica si favorizeaza trairea plenara a orgasmului. Vitamina B5 se gaseste in stare naturala mai ales in: drojdie uscata de bere, drojdie alimentara presata, galbenus proaspat de ou, seminte uscate de fasole mung, ciuperci de cultura (champignion).
* Vitamina B6 se gaseste in: drojdie uscata de bere, seminte uscate de soia, boabe integrale de ovaz, tarate de grau, nuci, avocado, arahide, banane, castane.
* S-a constatat ca aportul suplimentar de colina (vitamina B7), inozitol si lecitina la bolnavii de inima duce la imbunatatirea sanatatii, pe langa reducerea colesterolului sangvin, determinand cresterea tonusului general si al libidoului. Vitamina B7 se gaseste in alune de padure, conopida, drojdie de bere, galbenus de ou, lamaie, lecitina, legume cu frunze verzi, soia, varza (acestea contin colina) si in alune, cereale germinate, drojdie de bere, fasole, grepfruit, grau, iaur, lapte, pepene galben, porumb, soia, spanac, stafide, varza (acestea contin inozitol).
* Vitamina B8 este continuta in stare naturala in: drojdie uscata de bere, seminte uscate de soia, galbenus de ou proaspat, tarate de grau, arahide.
* Vitamina B9 poate imedica aparitia sterilitatii sau poate diminua o anumita forma de sterilitate masculina numita "sindromul celulelor rotunde idiopatice", care consta intr-o afectare a spermatozoizilor. In urma suplimentari printr-un aport natural a vitaminei B9, se constata o crestere a numarului de spermatozoizi. Vitamina B9 se gaseste in stare naturala in: germeni de grau, fasole uscata cu boabe verzi, seminte uscate de fasole neagra, de naut, soia, fulgi de soia, seminte uscate de fasole alba, patrunjel, arahide.
* Vitamina B12 se gaseste in stare naturala in: branza presata de vaci, galbenus de ou proaspat, branzeturi, lactate.
* Vitamina B15 indeplineste rolul de donor de grupari metilice in procesul de sinteza a hormonilor steroidieni, care sunt niste hormoni sexuali si hormoni de stres. Vitamina B15 se gaseste in stare naturala in: curticule de orez, drojdie de bere, grau, orez integral, samburi de caise, seminte de dovleac si de susan.

Vitamina C

Vitamina C amelioreaza cantitatea spermei si fecunditatea masculina si protejeaza ADN-ul din sperma de deteriorarile provocate de radicalii liberi.

Vitamina C poate fi gasita in stare naturala mai ales in: catina alba, fruct de caju, coacaze negre, patrunjel, ardei iute, broccoli, hrean.

Vitamina E

Vitamina E mareste fecunditatea si asigura mentinerea nivelului testosteronului in limite fiziologice, chiar si in cazul efortului fizic. Vitamina E are de asemenea un efect tonic asupra functiei sexuale, prin cresterea capacitatii tesuturilor de a economisi energia vitala.

Vitamina E poate fi gasita in stare naturala mai ales in: ulei de germeni de grau, ulei rafinat de soia, ulei de germeni de porumb, ulei de floarea soarelui, nuci, alune, migdale dulci, nuci de pecan, arahide.

0 Comments:

Post a Comment